Statistisk materiale omkring kommune- og fylkestingsvalget i Norge i 2003 viser at én av ti representanter var over 60 år Aldersgruppen utgjør rundt 25 prosent av landets befolkning. Til neste år er det på ny valg til fylkesting og kommunestyrer. I Dagsavisen i dag går Statens seniorråd ut med en oppfordring til de politiske partiene om å nominere flere eldre på valglistene.

Statens seniorråd ber de politiske partiene huske på aldersgruppen over 60 år når nominasjonsprosessene foran 2007-valget nå settes i gang. I et brev fra leder Ivar Leveraas til de politiske partiene poengterer han at seniorer mellom 50 og 59 år er godt representert i fylkesting og kommunestyrer.-Men når 60 år passeres, viser erfaringene at representasjonen synker drastisk, skriver Leveraas. Statens seniorråd er et rådgivende organ for offentlige myndigheter i spørsmål som omhandler de over 50 år.

av Torkelsen, Jan, publisert 16. juni 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer