Den gamle lastedamperen ”Hestmanden”, bygd i 1911 og det siste gjenværende fartøy fra den norske Nortraship-flåten under 2. verdenskrig, ligger til restaurering ved Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter i Kristiansand. Søndag 20. august inviteres alle til senteret i Vågsbygd for å studere skipet og møte spennende personer som vil fortelle om skipet og planene for hva som skal skje med det fremover. Samtidig vil det bli rettet søkelys på krigseilerne i etterkrigstiden. Det kan bli en spennende, opplevelsesrik og lærerik søndagstur for de som legger veien om Bredalsholmen.

For mer enn ti år siden vedtok Stortinget at Hestmanden skal istandsettes som et flytendeDampskipet Hestmanden minnesmerke over krigsseilernes innsats. Kulturdepartementet og Miljødepartementet kom nylig fram til en avtale som sikrer finansiering av ”Hestmanden”, ikke bare som seilende skip, men også som kulturhistorisk formidlingsarena.
I den anledning inviteres det til ”Hestmandens dag” og til å få innblikk i temaet ”Krigsseseilerne i etterkrigstid”. Søkelyset settes på ”kampen om handelsflåten etter krigen” med det hemmelige Nortraship-fondet som sentralt
Randi Øverland, statssekretær
Randi Øverland
stikkord. Det blir innledninger ved historikerne Guri Hjeltnes og Lars Borgersrud, begge fra Oslo og nasjonalt kjente for arbeider innen krigshistoriske temaer. To ”krigsseilerbarn”, Per Fronth og Jørn Heimstad, forteller om sine erfaringer fra oppveksten som sønner av krigsseilere. Statssekretær Randi Øverland i Kulturdepartementet orienterer om planene for ”Hestmanden” som kulturhistorisk arena for formidling og nasjonalt minnesmerke over krigsseilernes innsats.
Tid: Søndag 20. august klokken
12.00 -16.00Kartutsnitt for Bredalsholmen
Sted: Bredalsholmen dokk  og fartøyvernsenter

av admin, publisert 18. august 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer