Første arbeidsdag etter at det ble kjent at Hennes Majestet Ræga har slått Jo van der Eynden til Ridder av Rægeordenen 2006 stilte den nyslåtte selvsagt på jobben i fylkeskommunen i rægerød skjorte, høyvannsbukser og strandsandaler. Han smilte fra øre til øre etter hvert som gratulantene strømmet på i noe som nærmest kan karakteriseres som makrellstimer. Jo van der Eynden uttalte til Fædrelandsvennen lørdag at ridderutnevnelsen er noe av det sprøeste han har vært med på der den foregikk på tjue favners dyp et sted i skjærgården.

Hennes Majestet Ræga betegner Jo van der Eynden som en sann forkjemper for kystkulturen som har vært med på å registrere holmer, knatter og fiskesteder langs kysten. Og hans godhug for ræger har vært så stor at han tidligere i sommer skrev et kåseri om rægas historie på Sørlandet.
-Jo van der Eynden, jeg kårer deg til Ridder av Rægeordenen for ditt utrettelige virke i kystens tjeneste. Videre for ditt bidrag til boka ”Tradisjonsrike fiskeplasser og mèd”, sa Hennes Majestet under den høytidlige seremonien i bølgeskvulpet.  
For Vest-Agder fylkeskommune er det gledelig å igjen oppleve at en av de ansatte får honnør og utmerkelse for sitt virke. Spesielt er det gledelig at dette skjer i regi av Fædrelandsvennen som ikke akkurat er kjent for å trykke fylkeskommunen til sitt bryst. . Nå kan det jo være at Ræga og hennes journalistmedarbeidere har blingset og trodd at Jo van der Eynden jobber som seksjonsleder hos Fylkesmannen i Vest-Agder slik det fremgår i avisen i forbindelse med utnevnelsen.. Det er imidlertid like riv ruskende galt som å påstå at ræger er manèter. Den nyslåtte ridderen arbeider i Regionalavdelingen i Vest-Agder fylkeskommune.

av hoved.aspx?m=8&amid=33531, publisert 14. august 2006 | Skriv ut siden