Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) sier, i følge Stavanger Aftenblad, at løftet om gratis skolebøker står ved lag. Han kan ikke love at det blir innfridd i statsbudsjettet for neste år. Avisen har utfordret ministeren til å svare på krav fra Sosialistisk Ungdom som vil vite hva de skal si om skoleløftene når det blir skolevalgkamp neste høst. -De kan si at løftet vil bli innfridd eller at det allerede er innfridd. Løftet er viktig for regjeringen, og det vil bli omtalt i statsbudsjettet som legges frem 6. oktober, svarer Djupedal.

Samtidig lover han at Soria Moria-løftet om gratis frukt og grønt i skolen skal innfris. Han kan imidlertid heller ikke opplyse om fra når det vil bli tilfelle. - Jeg har nylig mottatt en rapport som understreker hvor viktig dette er både for læring og helse, sier han.

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. august 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer