Fra i høst får alle elever i grunnskolen faget «Teknologi og design» på timeplanen. Det har vært gjennomført et prøveprosjekt med faget i ti år. I følge Aftenposten skal det nye faget ifølge målsettingen kunne gi en kreativ og praktisk tilnærming til naturfagene. Det nye faget er først fremst innført for å styrke realfagenes stilling, men inngår også i læreplanene i kunst og håndverk.

Et av de underliggende målene bak opprettelsen av faget er å stimulere jenter til å gi seg i kast med realfagene. I prøveprosjektet som for ti år siden ble satt i gang på initiativ fra Norges Ingeniørorganisasjon, har dette lyktes gjennom å følge opp standardiserte oppgaver fra idé gjennom design til teknisk gjennomføring.
Dermed skal norske elever fra høsten av bryne seg på for eksempel å designe og bygge ei bru i papp, installere elektrisitet i en modelleilighet samt fritt bruk av tannhjul, alarmer og motorer til eget design.

av admin, publisert 7. august 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer