-Regionreformen er bunnsolid foranket i regjeringspartiene, sa stortingsrepresentant Tore Hagebakken (Ap) da han møtte fylkesordførere og fylkesrådsleder fra alle dagens fylker under et møte i Bergen i går.  Han viste, i følge Hegnar Online, til en felles høringsrunde som de tre regjeringspartiene har gjennomført til sine partilag. Svarene fra lokalpartiene går entydig i retning at de nye regionene må få betydelig mer makt enn i dag på statens bekostning.

-Dette blir en demokratireform der vi skal ta makten tilbake fra statlige organ, framholdt Hagebakken som sitter i Kommunalkomiteen på Stortinget Han påpekte at regionreformen har støtte fra et stort flertall på alle politiske nivåer. Regjeringen tar sikte på å legge fram en stortingsmelding i slutten av oktober, og reformen skal settes i verk fra 1. januar 2010.

av admin, publisert 8. august 2006 | Skriv ut siden