Søndag 6. august har blomsterelskere mulighet for vakre og velduftende opplevelser. Da arrangeres Rosens og Fuchsiaens dag på Agder Naturmuseum og Botaniske hage i Kristiansand. I timene fra klokken 12.00 til 16.00 kan besøkende beskue utstillinger av de vakre plantene, delta i rosekonkurranse, handle og kose seg med velsmakende serveringstilbud. Det er gratis adgang og gratis parkering ved praktanlegget på Gimle.

Agder naturmuseum, tidligere Kristiansand Museum, ble grunnlagt i 1828 og er blant Norges eldste museale institusjoner. Museet åpnet nye utstillinger sommeren 1990. Gjennom moderne utstillingsteknikk blir utviklingen av Sørlandsnaturen framstilt fra istid til nåtid og fra hav til høyfjell. En spesialustilling av fargerike mineraler setter også preg på utstillingen.
Agder botaniske hage er en kilde til kunnskap skjønnhetsopplevelser og ikke minst rekreaksjon. Hagen omfatter alle grøntarealene på Gimle Gård, med en gammel park i fri engelsk landskapsstil, bartresamling, naturområder, fjellhageanlegg, hagedam, staudesamling, historisk rosehage og rosehage med moderne roser.
Botanisk hage har spesialisert seg på store fuchsiaplanter som sammen med mange andre eksotiske tønneplanter rammer inn tunmiljøet. Her finnes også små temahager med blant annet duftpelagonier, kjøttetende planter, krydderplanter osv. I tilegg finner en også en spennende lekeplass for barn.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. august 2006 | Skriv ut siden