Folkehelse gir stor gevinst
Flere gode foredrag og innlegg i lett blanding av humørfylt alvor la grunnlaget for en arena avSigmund Kroslid-minibilde kreativ tenking og samarbeid for helsefolk, pedagoger, politikere og andre på konferansen.
-Jo sterkere fokus vi har på folkehelsen, jo større gevinst for enkeltmenneske og samfunnet som sådan, sa ordfører Sigmund Kroslid da han ønsket velkommen til byen og til Folkehelsedagene 2006.
Norges beste by å bo i
Svein Hermansen-Rådmann i Flekkefjord kommune Svein Hermansen gav konferansedeltakerne en presentasjon av kommunens fokus på trivsel i hverdagen gjennom arbeid for utvikling av nærmiljøanlegg, forebyggende arbeid for barn og unge og bygging og renovering av syke- og aldershjem i kommunen i de siste årene. Hermansen presenterte også sine fremtidsplaner for byen; - Vi skal bli landets triveligste by å bo i med landets mest fornøyde befolkning, sa han og forsikret at målet ikke er urealistisk ved å vise til resultater fra en brukerundersøkelse fra januar 2006, hvor innbyggerne er godt fornøyd med kommunens tjenester og med nærmiljøet i byen.
Byvandring i Flekkefjord
Tirsdag ble deltagerne delt i to grupper, hvor den ene spaserte til Sørlandet sykehus i Opptreden på folkehelsedageneFlekkefjord og fikk høre foredraget ”Læring og mestring – midt i smørøyet, eller hår i suppa?” av overlege Jostein Rostrup og Catrine Lundegaard, mens den andre gruppen ruslet på en fem kvarters byvandring ledet av arkitekt Iver Ole Iversen før de byttet ”aktiviteter”. Iversen gav deltakerne en interessant tur gjennom trange smug med hvitmalte trehus i den historiske Hollenderbyen i Flekkefjord, som Michelin Green Guide i 2006 så treffende beskriver som ”One of the most charming white villages of the green coast”. Tirsdagskvelden ble en hyggelig sosial samling med middag ved det nyoppførte Fiskbrygga Amfi, med musikk og underholdning ved Grønnes Bad & jazzforsyning og ”Klubben humør” bestående av Olav Henriksbø og Thor Bjørn Throndsen fra Flekkefjord sangforening.
Dresinkjøring, humor og nærmiljøanlegg
 I parallellsesjoner fikk man oppleve dresinkjøring på Flekkefjordsbanen med et interessant historisk sammendrag av Carl Fredrik Horjen, leder for Flekkefjordbanens Venner som i år 2000 fikk erklært jernbanetraséen fredet som et nasjonalt kulturminne. De to andre deltakergruppene var på besøk i Rauli barnehage hvor man har bygget en mobil satellittbarnehage og ved enkelte nærmiljøanlegg i distriktet, og på foredraget ”Varer vi lenger når vi ler?” med humorolog Jakob Reinertsen, som også er ansatt som pedagog i Farsund kommune.
Dresinkjøring fra Flikka til Flekkefjord sentrumFlekkefjord kulturskoles elever presenterte flere underholdende og morsomme innlegg gjennom konferansen, med monolog, miniforestilling rundt kommunikasjon og trivsel, gitarspill og i avslutningsdelen onsdag ettermiddag spilte rektor Marion Baum tre blokkfløytestykker akkompagnert av en kulturskoleelev på gitar. Ass. Direktør ved statens helsetilsyn Geir Sverre Braut holdt avslutningsforedraget ”Makt over eige liv når alt er i endring”, og dette markerte enden på Folkehelsedagene for denne gang. Til slutt ble nærmere 15 av deltakerne med på den programoppsatte trivselsturen til øya Hidra utenfor Flekkefjord sentrum hvor de fikk besøke den historiske isbua med påfølgende sightseeings rundt de to småsamfunnene Kirkehamn og Rasvåg.
Vellykket arrangement
Leder for programkomiteen og folkehelsekoordinator i Flekkefjord kommune, Tone Lise Hobbesland var fornøyd med gjennomføringen av arrangementet. –Været kunne vi ikke gjøre noe med, og litt våte måtte deltakerne finne seg i å bli på dresintur og byvandring, men ellers virker det som folk stort sett har hatt en givende og flott opplevelse. Programmet har gått omtrent strykende og uten problemer eller forsinkelser, og det er takket være all den gode hjelpen vi har fått av så mange som har bidratt til Folkehelsedagene, sier en fornøyd Hobbesland etter avslutningen på Folkehelsedagene i Flekkefjord.

av admin, publisert 29. september 2006 | Skriv ut siden