Vest-Agder saueavlslag arrangert i helga kåring av værlam på Lista. På det store arrangementet deltok det mange bønder fra hele Vest-Agder. Også Vest-Agder fylkeskommune var representert ved Søgne videregående skole. Og deltakelsen ble en stor suksess. Et av værlammene fra fjøset på Søgne videregående skole gikk helt til topps i den prestisjetunge konkurransen og stakk av med Best in Show-prisen.

Kåring av værlam kan sammenliknes med en hundeutstilling. Eksteriør, ullmengde, ullkvalitet og avstamming teller med i bedømmelsen av lammene.
 
Søgne videregående skole hadde med to værlam i kåringa og begge fikk sløyfe. Den ene ble i tillegg Best in Show. Å få sløyfe betyr at værlammene er godkjent som avlsvær og kan brukes i sauebesetninger i distriktet til høsten. 

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. oktober 2006 | Skriv ut siden