Fylkeskonservatoren har utarbeidet fredningsforslag for redningsstasjonen på Østhasselstrand på Lista. Redningsstasjonen skal være den eneste stasjonen i landet som er bevart med alt utstyr intakt. Ved at alt utstyret er bevart, er det i dag mulig å vise hvordan en redningsoperasjon foregikk, i en tid uten dagens teknologiske muligheter, med enkle hjelpemidler under strabasiøse forhold.
 

Forslaget ble sendt på høring til berørte parter 30. september 2006. Etter høringsrunden skal fredningsforslaget behandles i kommunestyret i Farsund før det går til Riksantikvaren som fatter endelig fredningsvedtak.

av Bessesen, Aase, publisert 9. oktober 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer