Fylkeskonservatoren har utarbeidet fredningsforslag for redningsstasjonen på Østhasselstrand på Lista. Redningsstasjonen skal være den eneste stasjonen i landet som er bevart med alt utstyr intakt. Ved at alt utstyret er bevart, er det i dag mulig å vise hvordan en redningsoperasjon foregikk, i en tid uten dagens teknologiske muligheter, med enkle hjelpemidler under strabasiøse forhold.
 

Forslaget ble sendt på høring til berørte parter 30. september 2006. Etter høringsrunden skal fredningsforslaget behandles i kommunestyret i Farsund før det går til Riksantikvaren som fatter endelig fredningsvedtak.

av Bessesen, Aase, publisert 9. oktober 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer