Fylkesordføreren i Rogaland, Roald G. Bergsaker  sier  i dagens Haugesunds Avis at en sammenslåing av Rogaland og Hordaland er det naturlige valget dersom fylker på Vestlandet samles i en region. Han har ingen ønsker om å bli sørlending. Han er lite tilhenger av, er en eventuell deling av Rogaland med området sør for Boknafjorden i en region Sørlandet sammen med Agder-fylkene, og Nord-Rogaland knyttet til en vestlandsregion. -Det blir en svært dårlig løsning, sier Bergsaker til lokalavisen.

Han mener Rogaland klarer seg godt på egen hånd. -Men hvis Stortinget bestemmer at Rogaland skal inngå i noe større, vil jeg gå nordover. Hordaland og Rogaland blir en veldig sterk region, ikke bare nasjonalt, men faktisk globalt. Olje, gass, to universiteter, Høgskolen Stord–Haugesund, dette blir en region å regne med, sier fylkesordføreren som ikke så opptatt av om Sogn og Fjordane blir med i en ny vestlandsregion eller ikke.
Ordfører Petter Steen jr. i Haugesund, byen som nå lanseres som regionshovedstad fra flere hold, forteller til byens avis at han er veldig spent på hva oppgavemeldingen fra regjeringen inneholder. Han utrykker at når det gjelder geografi er det optimale er Rogaland pluss Hordaland. -Det er indrefileten i Norge. På aksen Bergen–Haugesund–Stavanger blir Haugesund byen i midten. Vi vil være gjensidig spiselig både for Bergen og Stavanger som administrasjonssted for en slik region- sier han.
Steens skremmescenario er en region av Rogaland, Vest-Agder og Aust-Agder. Da blir kommunegrensa i Haugesund yttergrensa for regionen. -Vi vestlendinger er litt for kjappe for sørlendingene. Vi egner oss ikke til å "sidde med tean i tanga" å filosofere, sier ordføreren.

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. oktober 2006 | Skriv ut siden

Søgne Ungdomslags logo
Vest-Agder fikk den nasjonale prisen i 2006, da Omvisergruppa på Stiftelsen Arkivet fikk den nasjonale prisen. I 2007 var Vest-Agder en av tre nominerte som fikk møte kulturministeren og ble presentert på TV2 i 2007, da var det Søgne ungdomslag som ble foreslått. Men fortsatt har vi mange gode kandidater i Vest-Agder. Hjelp oss å finne de.

Frivillighetsprisen 2006
Frivillighetsprisen 2006. De frivillige omviserne ved Stiftelsen Arkivet fikk prisen - her representert ved Alf Huseth (i midten) som mottar pris fra kulturminister Giske.
Har du et forslag kan du klikke deg inn på nettsiden www.frivillighetsprisen.no og nominere din kandidat til Frivillighetsprisen 2008. Nominasjonsfristen er 1. oktober.
I fjor gikk prisen til Anne Marie Johnsen fra Karasjok. Den ble overrakt av kulturminister Trond Giske direkte på TV2 God Morgen Norge den 5. desember i fjor. TV2 God Morgen Norge samarbeider også i år med Frivillighet Norge om Frivillighetsprisen, og vil i løpet av høsten presentere kandidater til årets pris.