Vest-Agder fylkeskommune har fått såkalte stimuleringsmidler fra UKM Norge for å sette i gang med et nytt prosjekt for jenter.
Her slår fylkeskommunen sammen to tiltak vi har ansvar for, nemlig Ungdommens kulturmønstring og ansvaret for mangfold og tverrkulturelle tiltak.
 
På bilde: Inga Lauvdal, Halima Muridi og Camilla Louise French

UKM viser bredde og mangfold blant ungdommene, det så vi i aller høyeste grad på landsmønstringa i Trondheim med 600 deltakere. Nå vil vi få enda større bredde – for prosjektet retter seg først og fremst mot jenter med minoritetsbakgrunn.

Hvorfor et eget prosjekt for jenter – i disse likestillingstider?  En god del jenter deltar ikke i fritidstilbud som frivillige organisasjoner eller det offentlige setter i gang, fordi de ikke er trygge nok på innholdet og det sosiale miljøet. Det kan være på grunn av mangel på informasjon, eller fordi de ikke har venner som kan ta de med.

Jenter, oftere enn gutter, har heller ikke samme selvtillit i forhold til å vise sine kreative sider, og da er det fint å ha et sted for å bygge opp en trygghet på hva de kan.  Kan en gjøre jentene og foreldrene trygge på et fritidstilbud, er det lettere å delta på andre ting også.

Målet er å sikre at informasjonen om fritidstilbud når mange, og i denne omgangen er det informasjonen om UKM. Vi vil nå ungdommer som har lyst og behov for å komme sammen og lære noe om å være kreativ, og å bli trygge på hva de er gode til. Billedkunstner Camilla Louise French er lærer på kurset. Hun har lang erfaring med undervisning på kultruskole og på Gateakademiet. Hun deltar på Sørlandsutsillinga i år med foto. Halima Muridi, skal jobbe sammen med Camilla, og være assistent og følge opp deltakerne. Hun skal også ha ansvaret for informasjon til deltakere og foreldre. Halima har jobba med Match-prosjektet i fylkeskommunen tidligere. Idéen er at produktene som blir laget på kurset er med på utstillinga i Ungdommens Kulturmønstring.

av Lauvdal, Inga, publisert 17. oktober 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer