Torsdag 26. oktober er en annerledes skoledag for elever på videregående skoler landet rundt. Dette er dagen da elevene får anledning til å gjøre en innsats for mennesker i fattige land. De fleste av landets videregående skoler deltar i den forbindelse i Operasjon Dagsverk, men de siste årene har flere skoler engasjert seg i andre prosjekter, gjerne med lokalt tilsnitt. Lyngdal videregående er en slik skole. Skolens prosjekt er barneavdelingen ved sykehuset i Haydom i Tanzania, et sykehus startet og driftet av en lege fra Mandal.

Hvordan skaffe penger, spørres det på Lyngdal videregående skoles nettside.
Svaret er få deg en jobb! Snakk med foreldre, besteforeldre, tanter og onkler, naboer eller andre om du kan vaske hus, arbeide i hagen, hogge ved, vaske bil, bake småkaker, passe barn – ja, bare fantasien setter grenser. Dessuten: Mange har jo allerede en jobb. Snakk med arbeidsgiver om hun/han har bruk for deg denne torsdagen, og gi pengene til aksjonen. Uansett arbeidsgiver: De betaler minst kr. 200 for jobben du gjør. Da blir det bra med penger til Haydom! Eller: Få med ei loddbok. Skolen skal ha Haydom – lotteri, og trenger loddselgere i flere kommuner.
Kanskje dere vil bake noe? Da kan dere selge kaker, vafler, smultringer etc. rundt i sentrum. Kan dere vaske og støvsuge biler på skolen? Eller gjøre sykler vinterklare? Bruk fantasien, engasjer deg alene eller sammen med venner og slå et slag for Haydom!

av Torkelsen, Jan H., publisert 31. oktober 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer
 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer