Etter en ubetinget suksess med MiniStortinget våren 2006 har en på Vågsbygd videregående skole i Kristiansand besluttet at tiltaket skal gjennomføres også dette skoleåret. I dagene 21. til 23. mars neste år vil skolen bli preget av at en rekke rollespillere setter et rikspolitisk preg på lokalene. Opplegget blir omtrent det samme som i mars 2006, men i MiniStortinget 2007 tas det sikte på i tillegg å arrangere en partilederdebatt i Tangen videregående skoles TV-studio.  Denne vil bli vist for MiniStortinget på storskjerm torsdag 22. mars.

Rollespillet er et tilbud til elever fra hele Agder som går  i tredje klasse og som leser norsk  og internasjonal politikk. Programmet vil være klart i desember 2006, da også påmeldingslister vil bli sendt ut til skolene på Agder. Alle videregående skoler på Agder blir invitert.
Rollene  i MiniStortinget besettes av politisk interesserte elever fra både Agder og Rogaland. I rollespillet fordeles nærmere 200 roller på regjering, presidentskap og ministortingsrepresentanter. Disse skal gjennom to hektiske døgn med trontale, spørretime, komité- og partiarbeid.
MiniStortinget er elevstyrt. Under arrangementet samles 169 ”ministortingsrepresentanter” samt ”regjering” og ”presidentskap” til et realistisk rollespill hvor poenget er å lære mer om parlamentarisme og de politiske organers arbeidsmåte.
Spørsmål om MiniStortinget kan rettes til prosjektleder Atle Oanes, Vågsbygd videregående skole via e-post:  atoa1@isyd.no eller telefon 38 00 08 00.

av Torkelsen, Jan H., publisert 31. oktober 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer