Fylkestinget ønsker Arendal kommune velkommen som medeier i Agder Teater. Det er Vest- og Aust-Agder fylkeskommuner sammen med Kristiansand- og Grimstad kommuner som eier aksjene i teaterselskapet. Arendal kommune ønsker nå å kjøpe aksjer for 150.000 kroner. Kristiansand kommune ønsker også å øke sin eierandel fra 50 til 51 prosent. Det ser også fylkestinget positivt på.

Det var godt oppmøte blant lokalbefolkningen, og mange var nysgjerrige på hva det nye bibliotekstilbudet innebærer. De besøkende ble servert kaffe og bløtkake, og for barna vanket det julebrus til kaka. Bibliotekar Ingeborg Fredriksen måtte tidlig i aksjon for å betjene nye og gamle lånere.

Tidligere var Bjelland filial lokalisert på skolen, et par hundre meter fra butikken. Åpningstidene var på 3 timer på dagtid i uka. Når nå store deler av samlingen er flyttet til butikken kan lånerne glede seg over gode åpningstider 6 dager i uka. Det er i hovedsak butikkpersonalet som administrerer utlån og innlevering, i tillegg vil bibliotekar være tilstede 3 timer hver onsdag.

Prosjektet "Bok i butikk" er et samarbeid mellom Marnardal kommune, Vest-Agder fylkeskommune og Joker Bjelland. Finansieringen er et spleiselag mellom Marnardal kommune og Vest-Agder fylkeskommune. Prosjektet har en prøveperiode på 3 år, og vil i dette tidsrommet bli delfinansiert av fylkeskommunen.

Vi gratulerer Marnadal bibliotek med et flott nytt tilbud til sine innbyggere, og ønsker lykke til med videreutviklingen av "Bok i butikk".

av Eilertsen, Steinar, publisert 27. november 2006 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)
Endringene i aksjeparter betyr for Vest-Agder fylkeskommunes del at fylkeskommunen selger aksjer for 90.000 kroner, hvorav for 59.000 kroner til Arendal kommune og for 29.000 kroner til Kristiansand kommune. Etter salget vil Vest-Agder fylkeskommunes aksjekapital i selskapet være på 685.000 kroner. Samlet aksjekapital er på 3,1 millioner kroner.
 
Vest-Agder fylkeskommune ser det som positivt at flere kommuner får et eierforhold til Agder Teater. Det kan fremover også bli aktuelt å ta opp eierskap for andre kommuner i Vest-Agder om de ønsker et mer formalisert samarbeid med Agder Teater.  Dette kan eventuelt skje ved at Vest-Agder fylkeskommune selger seg ytterligere ned i andel.
Kristiansand 13.desember 2006
Informasjonstjenesten
Ft74-06

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer