122 nye statsborgere fra i alt 29 nasjoner, bosatt i  ni kommuner i fylket, er invitert til å markere sitt nye statsborgerskap ved en høytidelighet på Vågsbygd videregående skole i Kristiansand 17. desember. Dette vil være den første statsborgerseremonien av dette slaget. Den arrangeres i fem prøvefylker - Oslo og Akershus, Hedmark, Troms, Hordaland og Vest-Agder. Oppslutningen i prøvefylkene varierer. Responsen i Vest-Agder synes å være relativt god i forhold til de øvrige fylkene. Fra 2007 skal alle fylker innføre denne statsborgerseremonien.

Fylkesmann Ann-Kristin Olsen skriver på sine nettsider at hun ser fram til en historisk begivenhet for markering av nye statsborgerskap. Statsborgerseremonien er en statlig oppgave og ansvaret for arrangementet er derfor lagt til Fylkesmannen. Fylkesmann Ann-Kristin Olsen vil sammen med Loveleen Rihel Brenna, leder av Foreldreutvalget for Grunnskolen i Norge, holde tale for dagen. Det blir delt ut en gavebok om Norge til de nye statsborgerne og et troskapsløfte til Norge skal også inngå som en sentral del av opplegget.
  
– Vi ønsker at flest mulig kan delta og håper på økt oppslutning blant de som nå får invitasjonen, sier fylkesmannen som synes det er gledelig at familie og venner følger med de som deltar i seremonien. Seremonien vil bli fulgt av inviterte gjester fra departement, direktorat, ordførere og rådmenn i de nye statsborgernes kommuner, presse og flere.
 
Fakta
Tid: Søndag 17. desember 2006 med fremmøte kl. 1330.
Seremonien begynner kl. 1400 og avsluttes kl. 1600.
Sted: Aulaen på Vågsbygd videregående skole.
 

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. november 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer