Kommunal- og regionaldepartementet vil i løpet av neste valgperiode gi økonomisk støtte til 5-10 kommuner som har ideer til ulike tiltak og nye arbeidsformer som kan testes ut for å bedre rekrutteringen av kvinnelige politikere og sikre at kvinner tar gjenvalg.

- Vi skal oppmuntre kommunene til å legge forholdene bedre til rette for kvinnelige politikere. Jeg er på utkikk etter virkemidler som kan sette fortgang i andelen aktive kvinner i lokalpolitikken. Jeg ønsker mange flere kvinner øverst på valglistene!, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.
For å finne ut hvilke grep som kan tas for å gjøre det mer attraktivt og enklere for kvinner å delta i lokalpolitikken, vil Kommunal- og regionaldepartementet plukke ut 5-10 kommuner som skal teste ut en rekke ulike tiltak og arbeidsformer i neste kommunestyreperiode. Kommunene står helt fritt til å foreslå de tiltakene de mener kan stimulere til flere kvinner i lokalpolitikken. Det er meningen at disse kommunene skal inngå i et nettverk for å kunne inspirere hverandre i arbeidet.
Departementet inviterer denne uken alle landets kommuner til deltakelse i prosjektet ”Utstillingsvindu for kvinner i lokalpolitikken” med søknadsfrist 20. januar 2007.

av Peersen, Tor, publisert 13. november 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer