Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) mener at myndighetene, som eier av skolene i Norge, bør innføre røykfri skoletid. - Røykevanene legges gjerne allerede på ungdomsskolen. Og det er viktig å avverge at ungdom røyker så lenge at de utvikler KOLS. To tredjedeler av dem som rammes av sykdommen får KOLS på grunn av røyking, sier generalsekretær i LHL, Finn Grønseth til Dagbladet.

- Røykefri skoletid betyr at det ikke er lov å røyke så lenge man er på skolen. Da hjelper det ikke å gå på røykehjørnet eller utenfor skolegjerdet. Dette bør gjelde både lærere og elever, sier generalsekretæren.
Dagbladet har stilt spørsmålet om røykfri skoletid til fylkesutdanningssjef i Vest-Agder fylkeskommune Eva Bergh. Til avisen svarer hun:- Vi hadde et røykeforbud, men vi måtte stoppe det. Vi fikk mange klager fordi elevene røyket på naboeiendommene til skolene. Så vi har heller innført andre tiltak som vi mener vil redusere røykingen.

av admin, publisert 14. november 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer