Stolte prisvinnere av Hollbergprisen: Ragna Tørdal, Oddvar Engan og Jone Nyborg
Stolte vinnere av Holbergprisen: Ragna Tørdal, Oddvar Engan og Jone Nyborg  Foto: Tom Knudsen
De tre venneslalærerne har vunnet Holbergprisen for forskningsarbeid som er gjennomført på ungdomsspråk i Norden. I arbeidet hvor elever ved skolen har vært sterkt involvert er det gjennomført en spørreundersøkelse blant ungdom med multietnisk bakgrunn i Gøteborg, Åbo, Århus og Kristiansandsområdet. Dette for å undersøke om det finnes et felles nordisk ungdomsspråk påvirket av fremmedspråk fra flere etniske grupper. Populært sagt har slikt språk blitt benevnt som Kebabnorsk, Rinkebysvenska og Wallahdansk.
-Jeg er veldig stolt og fornøyd med at innsatsen til de tre lærene i samarbeid med engasjerte elever blir verdsatt så høyt nasjonalt, sier rektor Thorkild Haus på Vennesla videregående skole. -Vi satser på entreprenørskap, IKT og forskning i skolen. Dette gir veldig positive effekter for læremiljøet og det er tydelig at både ansatte og elever har både stor glede og utbytte av å arbeide med dette. Det styrker det tverrfaglige samarbeidet på skolen. Det er hyggelig at vi igjen kan heise flagget til topps over en ny nasjonal triumf for skolen, sier en stolt Torkild Haus.

av admin, publisert 14. november 2006 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolemotiv
  av jto, 12.03.19

  Fylkesutvalget anbefaler støtte til prosjekt for frilufts-skolefritidsordning i Hægebostad

  Les mer
 • Eilert Sundt Vgs Skisseprosjekt Rambøll
  av jto, 13.02.19

  Grønt lys for skolebyggprosjekt i Farsund

  Les mer
 • Vennesla Vgs Miljøsertifisert
  av Vennesla kommune/Odd Inge Uleberg, 06.02.19

  Gratulerer til Vennesla videregående skole med miljøsertifikat

  Les mer