Siden 1991 har Vestsjælland Amt i Danmark og Vest-Agder fylkeskommune hatt vennsaps- og samarbeidsavtale. Når nå den danske amtskommune går over i historien som følge av omorganisering og regionalisering markeres avslutningen av den formelle vennskapsavtale på et møte i Sorø i morgen.
Nedenfor gjengis fylkesordfører Thor Westermoens brev til amtsborgermester Hans Jørgen Holm.

Amtsborgermester Hans Jørgen Holm
Amtsgården
Alleen 15
4180    SORØ
DANMARK
Vennskapsavtalen Vestsjællands Amt - Vest-Agder Fylkeskommune
Kjære amtsborgermester Holm.
I Vest-Agder fylkeskommune har vi vært glade for den vennskapsavtalen vi har hatt siden 1991 med Vestsjælland Amt i Danmark. I harmoni med avtalen har det vært mange lærerike og hyggelige kontakter mellom ombudsmenn og tjenestemenn i de to fylker. Samarbeidet har vært nyttige i ulike sammenhenger og nye vennskapsbånd er også knyttet
Særlig innen kulturområdet har avtalen vært av betydning for oss. Eksempelvis har våre tekstil- og bildekunstnere gjennom utveksling fått anledning til å lære av hverandre, og våre innbyggere i de to fylker har fått anledning til å se arbeidene. Barn og unge har også gjennom utveksling fått gode minner om hverandre og hverandres kultur.
Ettersom Vestsjællands Amt nå kommer til å gå over i historien, vil vi fra Vest-Agder takke for samarbeidet vi har hatt med amtskommunen. Så ønsker vi hell og lykke for region Sjælland!
Jeg beklager at jeg selv ikke fant mulighet for å delta på besøket denne gang, men jeg sender mine beste hilsener med mine politikerkollegaer og gode medarbeidere. 
Med vennlig hilsen
Thore Westermoen
fylkesordfører

av Macdonald, Cheryl, publisert 13. desember 2006 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer