Elisabeth Quale fra Farsund mottok tirsdag Vest-Agder fylkeskommunes idrettsstipend. Hun representerer Farsund kajakklubb. Hun er 18 år og vurderes som et stort talent og har bare drevet idretten sin i tre år. På denne korte tiden har hun satt seg i respekt med en rekke gode prestasjoner i NM og Nordisk mesterskap. Idrettsstipendiet er  på 25.000 kroner. Fylkeskommunen har fått inn sju søknader om idrettsstipend i år.

Juryen betegner Elisabeth Quale som meget treningsvilling. Hun har ofte to økter per dag. Hun bor like ved kajakkanlegget i Prestvannet på Vanse. Særlig anlegg har hun vist på lange distanser. En sjette plass i Gudenå-løpet i seniorklassen er en sterk prestasjon. I det løpet er det topp internasjonal konkurranse. Etter endt skolegang i Farsund til våren, flytter hun til Oslo, til et større padlemiljø. Kommende sesong kan det ligge an til et internasjonalt gjennombrudd for Elisabeth.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. desember 2006 | Skriv ut siden