Mandal videregående skole er i dag tildelt Benjaminprisen 2006. Prisen deles årlig ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering, og består av kr. 100 000 og en miniatyr av bysten av Benjamin Hermansen. Mandal videregående skole utmerker seg i å arbeide mot rasisme og diskriminering på en kreativ og inkluderende måte, skriver Utdanningsdirektoratet i en pressemelding. Skolens største prosjekt er en årlig markering av Krystallnatten, der det arbeides med kunnskapsbygging og holdningsarbeid blant elever, lærere, ledelse og i lokalmiljøet.

Skolen er dessuten opptatt av at arbeidet mot rasisme angår oss alle i dag: Historien om Holocaust og tidligere overgrep brukes for å gi elevene kunnskap om utfordringene dagens samfunn står overfor.
Statsråd Øystein Djupedal gratulerer Mandal videregående skole med prisen. - Jeg er imponert over deres arbeid for inkludering, toleranse og likeverd. Skolens visjon er "vi bryr oss", og det er det vi mennesker må gjøre i vårt møte med andre mennesker og med verden. Vi må også "bry oss" i vår søken etter kunnskap om hvordan vi kan gjøre vårt samfunn til et godt sted å leve for alle, sier han.
Benjaminprisen 2006 deles ut mandag 29. januar kl. 11.30 på Mandal videregående skole.
Prisen har fått navnet etter den 15 år gamle Benjamin Hermansen som ble drept i et rasistisk og nazistisk motivert drap på Holmlia i Oslo 26. januar 2001. Prisen ble delt ut for første gang i 2003.
Krystallnatt plakat
Plakat fra markeringsarrangementet for Krystallnatten på Mandal videregående skole

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. januar 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer