Mandal videregående skole er i dag tildelt Benjaminprisen 2006. Prisen deles årlig ut til en skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering, og består av kr. 100 000 og en miniatyr av bysten av Benjamin Hermansen. Mandal videregående skole utmerker seg i å arbeide mot rasisme og diskriminering på en kreativ og inkluderende måte, skriver Utdanningsdirektoratet i en pressemelding. Skolens største prosjekt er en årlig markering av Krystallnatten, der det arbeides med kunnskapsbygging og holdningsarbeid blant elever, lærere, ledelse og i lokalmiljøet.

Skolen er dessuten opptatt av at arbeidet mot rasisme angår oss alle i dag: Historien om Holocaust og tidligere overgrep brukes for å gi elevene kunnskap om utfordringene dagens samfunn står overfor.
Statsråd Øystein Djupedal gratulerer Mandal videregående skole med prisen. - Jeg er imponert over deres arbeid for inkludering, toleranse og likeverd. Skolens visjon er "vi bryr oss", og det er det vi mennesker må gjøre i vårt møte med andre mennesker og med verden. Vi må også "bry oss" i vår søken etter kunnskap om hvordan vi kan gjøre vårt samfunn til et godt sted å leve for alle, sier han.
Benjaminprisen 2006 deles ut mandag 29. januar kl. 11.30 på Mandal videregående skole.
Prisen har fått navnet etter den 15 år gamle Benjamin Hermansen som ble drept i et rasistisk og nazistisk motivert drap på Holmlia i Oslo 26. januar 2001. Prisen ble delt ut for første gang i 2003.
Krystallnatt plakat
Plakat fra markeringsarrangementet for Krystallnatten på Mandal videregående skole

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. januar 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer
 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer