”Damenes Kjell” tituleres tidligere fylkesordfører Kjell Svindland på førstesiden i lokalavisen Agder som dekker begivenhetene i blant annet hjembyen Flekkefjord. Den nå 73 år gamle pensjonerte politikeren som har vært innom Stortinget og vært ordfører ikke bare i fylkeskommunen, men også i en årrekke i Flekkefjord, skal sist helg ha begeistret damene på Flekkefjord Pensjonistklubbs 35-årsfest. Der fremførte han med dyp innlevelse og stort patos  damenes tale gjennom både sang og tale.

Det var over hundre gjester til stede på jubileumsarrangementet i ærverdige Grand Hotell i
Kjell Svindland med en ny vestegd
Kjell Svindland var i sin tid som fylkesordfører alltid på godfot med folk. Her i forbindelse med en ny vestegd da fylket rundet 150 000 innbyggere
Flekkefjord. Kjell Svindland er æresmedlem i Pensjonistklubben. Til tross for sin lange fartstid som politisk leder og aktiv i organisasjonslivet hadde han aldri i sitt liv holdt en damenes tale før. -Men debutanten klarte seg like godt som da han i sin tid førte ordet for Vest-Agder fylkeskommune – skjønt den gang sang han vel neppe for damene…, skriver Agder.
Også en annen kjent representant fra fylkeskommunen var sentral på
Randi Øverland, statssekretær
Randi Øverland holdt aftenens festtale
festarrangementet. Rektor Randi Øverland på Tangen videregående skole i Kristiansand, som nå har permisjon for å skjøtte sitt verv som statssekretær i Kulturdepartementet, holdt kveldens festtale. Hun kommer opprinnelig fra Moi som er nabokommunen til Flekkefjord over fylkesgrensen til Rogaland. Som en gestus fra regjeringen, som hun kalte det, overrakte hun pensjonistforeningen 35 roser i rødt og grønt. Både blomstene og talen ble tydelig verdsatt gjennom takk og applaus.

av Torkelsen, Jan H., publisert 25. januar 2007 | Skriv ut siden