Både Frp og Høyre vil kreve folkeavstemning for å godta sammenslåing av Aust- og Vest-Agder, mens Ap ikke vil godta sammenslåing uten at dette er resultat av en større reform, skriver Agderposten. -Dersom fylker skal slås sammen som en del av regionreformen, må dette skje frivillig. Og i Aust-Agder kan vi ikke gå inn for en sammenslåing med Vest-Agder uten at vi har gjennomført en bindende folkeavstemning først, mener oposisjonsleder Eyolf Bakke for FRP i fylkestinget i Aust-Agder i følge Agderposten. Han sier at det ikke er noen bred enighet i Aust-Agder om at sammenslåing mellom Agder-fylkene uansett må komme.

Både i FRP og Høyre er det et mål å nedlegge fylkeskommunen som det politiske mellomnivået mellom kommunene og staten. Partiene er også imot etablering av nye regioner til erstatning for dagens fylkeskommuner.
Høyres gruppeleder Ove Perry Gjerde vil helst kvitte seg med fylkeskommunene. –Dersom forvaltningsnivået skal beholdes må vi ha større regioner. Jeg mener Aust- og Vest-Agder blir for smått alene, sier han til Agderposten. Han vil ikke stille seg bak en sammenslåing uten en større regionreform. –Da må vi først ha en folkeavstemning før det kan bli aktuelt. Men på dette punktet er det nok ulike meninger i Høyre, sier Gjerde.
AP-leder og fylkesvaraordfører Laila Øygarden sier til avisen at Ap ikke har bestemt seg når det gjelder nye fylkesgrenser.  

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. januar 2007 | Skriv ut siden