-Studenter ved Fagskolen ved Kvadraturen skolesenter kan nå fortsette direkte ved HiAs Fakultet for teknologi og ta bachelorgrad i ingeniørfag etter to år. Forutsetningen er at fagskolestudentene tar spesifikke kurs i Fagskolen, som de fortsetter med ved Fakultet for teknologi. Når de oppfyller kravene vi setter, får de godkjent 60 studiepoeng, som tilsvarer ett års studier – og kan dermed hoppe inn i det andre året i bachelorutdanningen. Avtalen er den første HiA inngår om dette, sierer dekan Morten Tveitereid (bildet) på høgskolens nettsider.

Etter å ha avlagt bachelorgraden kan de nybakte ingeniørene fortsette med mastergradsstudier. På den måten tilbyr de to skolene utdanninger på alle trinn fra videregående skole til mastergrad i teknologiske fag.
 
Rektor Knut Aasen ved Kvadraturen skolesenter ser det som en stor fordel er at fagskolestudentene har tett kontakt med fagopplæringen i arbeidslivet og regionalt næringsliv. -Denne ballasten gir fagfolk på alle nivåer – fra fagarbeider til sivilingeniør – med bred kompetanse og forståelse for alle deler av prosessene, sier han. Han viser til at fagskolen knytter utdanningen og studiene tett sammen, ved at de fleste som går der har praksis fra næringslivet i regionen. Det medfører at studentene trekker med seg erfaringer og problemstillinger fra yrkeslivet direkte inn i utdanningen
- Også når de gjennomfører studiene ved HiA bidrar studentene til regional utvikling fordi prosjekt- og masteroppgaver blir knyttet til problemstillinger fra lokalt og regionalt næringsliv, sierer Tveitereid på høgskolens nettsider.

av admin, publisert 31. januar 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer