I en pressemelding 3. januar 2007 fra Samferdselsdepartementet fremgår at departementet har bevilget kr. 200.000.- til Norges Naturvernforbunds nettside ”klimakutt.no”. Siktemålet er at at det skal være mulig å gjøre en beregning av ”egne co2 utslipp” – knyttet til for eksempel bil og flyreiser og deretter kompensere for egne klimagassutslipp ved å kjøpe klimakvote

GRID, Arendal, som er en del av FN`s internasjonale miljøprogram, har allerede tatt initiativ for å kompensere for egne co2 utslipp. GRID har beregnet at deres gjennomsnittelige ”co2-ansvar” ved flyreiser som institusjonen foretar, omgjort i valuta, utgjør i gjennomsnitt kr. 225.- pr flybillett. Reisebyrået HRG, Grimstad, administrerer ordningen. Pengene går til Klimareduserende til tak i Kaukasus (utskiftning av vinduer i gamle skolebygninger), organisert via Naturvernforbundet

av admin, publisert 4. januar 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer