Senterpartiets parlamentariske leder Magnhild Meltveit Kleppa tror, i følge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), på en enda bedre regionreform enn den regjeringen har foreslått. -Jeg tror behandlingen i Stortinget vil gjøre reformen enda bedre, sier hun. Regjeringen har foreslått et en rekke statlige oppgaver skal overføres til de nye regionene, som fra 2010 skal erstatte dagens 19 fylkeskommuner.

– Det blir en reell politisk prosess om denne saken i Stortinget, sier Meltveit Kleppa. Hun har merket seg at kommunalkomiteens leder, Tore Hagebakken (Ap), har varslet en lyttende holdning. -Samtidig har SVs Rolf Reikvam høyt og tydelig proklamert at han ønsker å overføre flere oppgaver fra statlige organer til et regionalt folkevalgt nivå. Da er mitt budskap at det ikke skal stå på Senterpartiet, sier hun og viser til at Senterpartiet i lang tid har vært opptatt av å overføre så mange oppgaver som mulig ut i regionene.
KrFs Bjørg Tørresdal skal være saksordfører for regionsaken i Stortinget. Dermed kan det ligge an til et bredere kompromiss som omfatter flere partier enn de rødgrønne regjeringspartiene.-Også Tørresdal har signalisert at hun ønsker å flytte flere oppgaver ut i regionene. Det er ikke overraskende, sier Meltveit Kleppa. Hun peker på at KrF også ved tidligere korsveier har lagt seg på en slik linje.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. januar 2007 | Skriv ut siden