I løpet av de kommende ukene vil det bli arrangert fire konferanser i regi av prosjektet ”Jenter og teknologifag på Sørlandet”  Vest-Agder fylkeskommune står i partnerskap med LO, NHO og Aust-Agder fylkeskommune bak prosjektet som har som formål å få flere kvinner til å satse på teknologisk utdanning. Arrangementene vil, dersom det ikke blir gitt annen beskjed, starte kl 10.30 og vare frem til kl 13.30. Det vil bli servert lunsj og det vil bli underholdning.

Jenter som har valgt teknologifag - ingeniører, lærlinger og elever fra lokale videregående skoler innenfor utdanningsprogrammene bygg- og anleggsteknikk, elektrofag, teknikk og industriell produksjon - vil fortelle om sine valg til jenter fra 10. klasse og deres rådgivere. Jenter som har valgt slike utdanningsprogrammer i videregående skole inviteres også.
Morten Tveitereid - miniformatDe seneste års satsing på å få flere jenter til å velge teknologifaglig utdanning har vært en suksess. HiA i Grimstad opplevde ved siste opptak en historisk økning i søkertallet til ingeniørstudiene. Statistikken viste at 100 nye jenter i fjor søkte teknologistudier ved høgskolen. Det var en økning på 200 prosent siden 2004. -Dette er meget gledelig, ikke minst på bakgrunn av at næringslivet skriker etter ingeniører, sa Morten Tveitereid, dekanus ved fakultet for teknologi ved HiA Grimstad den gang.
De fire arrangementene som nå skal gjennomføres finner sted:
Torsdag 25. januar på HiA i Grimstad med innlagt besøker på karrieredagen.
Torsdag 1. februar på Kvadraturen skolesenter i Kristiansand for deltakere fra Kristiansand, Vennesla, Søgne og Songdalen.
Torsdag 8. februar i Lyngdal kulturhus.
Torsdag 8. mars på HiA i Grimstad. Se eget program under:
Nærmere informasjon gis av Fred Skagestad, NHO Agder, mail: fred.skagestad@nho.no  telefon 900 78 066
Jenter og teknologifag plakat

av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden