Fylkestinget tok i desember i fjor initiativ til å få i gang igjen et tilbud om International Baccalaureate (IB) på Kristiansand Katedralskole. Arbeidet med dette har vært i gang med håp om å komme i gang allerede fra høsten. -Men det har skjedd så mye siden skolen sist var IB-skole frem til 1994 at den må gjennom en formell godkjenningsprosess på ny, og da blir tiden frem til høsten 2007 for knapp, dessverre. Derfor vil det bli neste års 1.klassinger som får tilbudet, sier rektor Arne Rosenvold.

IBO - International Baccalaureate Organisastion i Genéve har sendt brev til Rosenvold hvor en ønsker skolen hjertelig velkommen tilbake i IB-familien. Den regionale direktør for Afrika/Europa/Midtøsten avslutter sitt velkomstbrev slik: "I am happy that the politicians have taken the wise decision and I look forward to welcoming you back to an ever growing IB-family".
Fylkesutdanningssjef Eva Bergh beklager overfor elever som hadde ønsket å komme i gang fra i
Eva Bergh
Eva Bergh
høst at tilbudet ikke kan være klart så raskt på grunn av godkjenningsprosessen. -Vi vil fra fylkeskommunens side jobbe offensivt slik at IB-tilbudet er klart fra skoleåret 2008/2009, sier hun.
IB er et internasjonalt undervisningsprogram som finnes i over 120 land. Med et diplom fra IB kan en søke seg inn på universiteter over hele verden. Mange kaller IB for ”veien til verden”, fordi det er et springbrett til de som vil studere i utlandet. I en normal IB-klasse er det elever både fra Norge og resten av verden. Undervisningsspråket er engelsk.
Mer informasjon om IB finnes på http://www.ibo.org  

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. februar 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer