Representanten Dag Vige (V) interpellerer om "kjøp av klimakvoter" og eventuelt andre tiltak for å redusere utslipp av "fylkeskommunale klimagasser."
 
Fylkesordføreren vil besvare interpellasjonen i fylkestinget 17/18. april i år.

FUs klimapanel forteller at vi er nødt til å redusere utslipp av klimagasser radikalt for å stanse temperaturøkningen på kloden. Der er to hovedutfordringer å gripe fatt i: Vi nå redusere mengden av klimagasser vi selv slipper ut. Og vi må bidra til at utslipp av klimagasser reduseres i land som har lite ressurser til å håndtere utfordringen på egen hånd.
- Mener fylkesordføreren at fylkeskommunen skal betale klimakvioter for fly og bilreiser som foretas av ansatte i tjenestesammenheng?
- Hvilke andre tiltak vil fylkesordføreren vurdere iverksatt for at fylkeskommunen kan bidra til å redusere utslipp av klimagasser i Vest-Agder?
Noen vil kanskje mene det er for "lettvint" å betale for klimagasser en selv forårsaker, og at en slik gir seg selv god samvittighet. men det bør likevel ikke hindre at en tar aftære. Vi vet at kvotesystemet er viktig for¨å bidra til begrensning av utslilpp globalt. Det tar heller ikke fra oss som bor i et av verdens aller rikeste land det moralske ansvaret for å gjøre noe selv.  

av Peersen, Tor, publisert 12. februar 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer