Kunnskapsdepartementet ønsker en endret vurdering av alle elever og lærlinger. -Jeg ønsker mer vurdering i skolen – særlig på barnetrinnet. Elever og lærlinger er tjent med en skikkelig vurdering av sine svake og sterke sider i faget. Jeg ønsker også en karakterskala på ungdomstrinnet og i videregående opplæring som beskriver hva elevene kan eller hva de mestrer, ikke som i dag hvor karakterene i hovedsak beskriver hva elevene ikke kan. En skala som fokuserer på mestring vil virke mer motiverende på elevene, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal i en pressemelding.

av Torkelsen, Jan H., publisert 5. februar 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer