Nå i begynnelsen av februar gjennomfører kommunalkomiteen i Stortinget møter med en rekke høringsparter om regjeringens forslag til regionreform som ble presentert i desember. I midten av oktober skal komiteen ha klar sin innstilling til Stortinget som ventelig behandler saken 10. mai. I går var representanter fra landets storbyer på besøk hos komiteen. I følge Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland var budskapet klart om at storbyene vil ha store regioner med tunge oppgaver.

Skal det først opprettes regioner må de bli store og få tunge oppgaver, sier Skisland til Fædrelandsvennen. Han gjør det klart at storbyenes representanter ga klar beskjed om at det regjeringen har lagt opp til blir for puslete. -Skal det være noen vits med regioner må de få et betydelig ansvarsområde, mente storbyrepresentantene. Skisland mener, i følge Fædrelandsvennen at det nå er for mange gråsoner i forholdet mellom fylkeskommunene og storbyene. Regjeringen må, slik han ser det, gå opp en klarere grense når regionene skal på plass.

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. februar 2007 | Skriv ut siden