Andreklassingene ved tømrerlinjen på Tangen videregående Skole i Kristiansand vil nå gjøre en innsats for innbyggere i New-Orleans i USA som ble rammet av orkanen Katarina i august 2005, opplyser Sørnytt – nettavisen til Mediehøgskolen i Kristiansand. Som en del av utdanningen skal elevene reise til byen som ble lagt under vann for å lære seg å bygge hus. -Vi fikk en forespørsel fra Sjømannskirken i New Orleans og det var vi selvfølgelig interessert i, sier lærer Terje Omestad til Sørnett.

Mens resten av Norge feirer nasjonaldagen 17. mai reiser tømrerelevene til USA. De skal tilbringe en hel måned på USAs sørkyst og bygge hus. -Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår for å bygge opp igjen etter den tragiske katastrofen. Mange husløse afroamerikanere sliter med at regjeringen ikke vil hjelpe dem, sier Omestad til nettavisen.
Turen vil koste cirka 9000 kroner pluss lommepenger. Elevene betaler selv for reise og opphold. De vil bli innlosjert i leiligheter hos den norske Sjømannskirken i New Orleans. -Vi har søkt om sponsing fra aktører i næringslivet, så vi håper å få prisen ned til rundt 5000 kroner, sier læreren.

av Torkelsen, Jan H., publisert 9. februar 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer
 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer