Det digitale formidlingsprosjektet Wergeland 2008 løftes fra regionalt til nasjonalt nivå. Forankring og eierskap forblir i Vest-Agder. Dette ble klart etter et møte 30. januar med den nasjonale Wergelandskomiteen og Vest-Agder fylkeskommune.

Den nasjonale Wergelandskomiteen fattet interesse for prosjektforslaget ï desember 2006. På møtet i januar 2007 ble den nasjonale Wergelandskomiteen representert ved assisterende nasjonalbibliotekar Roger Jøsevold, prosjektleder for jubileet Einar Solbu og Jahn Thon fra Høgskolen i Agder. Thon er medlem i både den nasjonale komiteen og i vår prosjektgruppe. Fra fylkeskommunen deltok representanter for ABM-seksjonen, Utdanningsavdelingen og IT-enheten.
DEN NASJONALE WERGELANDSKOMITEEN 
(også kalt "Wergeland 2008")
har koordineringsansvaret for den nasjonale
feiringen av Wergelandsjubileet i 2008
STYRET
i den nasjonale Wergelandskomiteen
ledes av nasjonalbibliotekaren og inkluderer
lederne fra Eidsvoll 1814 og Riksarkivet
PROSJEKTFORUM
er et faglig forum
 
Videre framdrift for prosjektforslaget er å sikre finansieringen og kartlegge ressurser i forbindelse med bl.a. innholdsproduksjon og videre drift etter 2008. Kartleggingsarbeidet vil danne grunnlag for en revidert prosjektbeskrivelse. Det tas sikte på å ferdigstille den reviderte prosjektbeskrivelsen medio mars 2007.
 
ABM-seksjonen i Vest-Agder fylkeskommune har initiert og ledet prosjektet. Det har vært et nært samarbeid med IT-enheten og Utdanningsavdelingen i fylkeskommunen. Eksterne samarbeidspartnere er Høgskolen i Agder, Statsarkivet i Kristiansand, Vest-Agder-museet IKS, Kristiansand kommune v/ folkebiblioteket, Wergelandsselskapet og Fædrelandsvennen. I tillegg vil det innledes samarbeid med den nasjonale Wergelandskomiteen v/Nasjonalbiblioteket. Videre organisering av prosjektet vil avklares etter at revidert prosjektbeskrivelse foreligger.

av Grimsø, Marita, publisert 6. februar 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer