Høringsforslaget fra regjeringen gikk ut på at skolene selv måtte sørge for at elevene fikk PC. Skolene kunne ikke kreve egenandel.
Forslaget førte til kraftige protester fra skoleeierne. Dette ville bli for dyrt. -Vi har kommet fylkeskommunene i møte. Det vil være opp til skolene om de vil ha en bærbar PC til alle, sier Djupedal nå i følge Kommunal Rapport. Han mener at en egenandel kan hentes inn gjennom et ikke-behovsprøvd stipend som skal innføres fra kommende skoleår til de som begynner i andre klasse på videregående skole. Stipendet skal gå til ting elevene trenger i tillegg til skolebøker.
Fylkeskommunene får ansvar for å kjøpe de bærbare PC-ene. Elever som har bærbar maskin fra før kan imidlertid benytte den. I første omgang gjelder ordningen annenklassingene, men i løpet av tre år vil alle elever få muligheten, ifølge Djupedal.

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. mars 2007 | Skriv ut siden