Da Senterpartiet avholdt landsmøte denne helgen vedtok møtet en uttalelse som er svært positiv for tilhengere av nye sterke regioner i Norge. Landsmøtet krever at Stortinget går lengre i å overføre oppgaver til de nye regionene enn det regjeringen legger opp til i stortingsmeldingen som ble lagt fram før jul. Landsmøtet går inn for å overføre veikontorene til de nye regionene og både innen kultur og Innovasjon Norges virkemidler vil Sp gi regionene større makt.

Landsmøtedelegatene vil også at fylkesmannen skal erstattes med statlige kontorer for tilsyn. Partiet går videre inn for at ansvaret for sykehusene må føre tilbake til regionene på sikt.
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete gikk imot å flytte veikontorene. Hun avviste også at kritikken som er reist mot fagstatsrådenes uvilje mot å gi fra seg oppgaver til regionene. -Ingen annen statsråd har gitt så mye som meg i denne prosessen, sier samferdselsministeren til Kommunal Rapport.
Senterpartiets kommunalminister Åslaug Haga og  kommunalpolitiske talsmann Trygve Magnus Slagsvold Vedum støttet regionuttalelsen til landsmøtet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden