De videregående skolene fra Vest-Agder viser igjen at dyktigheten er helt på toppnivå. Tangen videregående skole tok alle tre prisene i den gjeveste klassen "Beste ungdomsbedrift" i Vest-Agder under fylkesmessen for Ungt Entreprenørskap Agder i går. Vennesla videregående gjorde "rent bord" i klassen "Beste forretningsplan". Årets messe som ble arrangert i Flekkerøyhallen i Kristiansand var den hittil største med 128 bedrifter og over 800 elever. Når det i tillegg var omtrent 200 lærere og 800 besøkende, ble det en fortettet stemning i messelokalene.

Kvaliteten på ungdomsbedriftene øker stadig. Det merker dommerne som har vært med i flere år. - Nå er det mange som er gode, før var det noen få som var gode, sier Anne Tove Løvland som har vært dommer i flere år. -I Ungt Entreprenørskap Agder registrerer vi at vi er i ferd med å vokse oss ut av de fleste lokaler som er til rådighet i Vest-Agder. Derfor ser vi frem til et nytt kulturhus, sier Kjell Ivar Dversnes daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder.
Av resultatlisten fremgår det at beste ungdomsbedrift i Vest-Agder ble Proud UB fra Tangen videregående skole. Bedriften går videre til NM på Lillestrøm i mai. På de to neste plassene kom ytterligere to bedrifter fra samme skole  Adelante UB og Vengel UB. Vinnerbedriften Proud UB var også vinner i konkurransen ”Four Minutes to Convince”. Den tok videre tredjeplass i konkurransen om beste logo og hadde nest beste utstilling
I konkurransen om beste forretningsplan var det tre ungdomsbedrifter fra Vennesla videregående skole som gikk til topps med Lille Hjelper UB helt på topp. På de neste plassene fulgte 5 Stjernes UB og Shake It UB. Sistnevnte kom for øvrig også på andreplass i konkurransen om beste regnskap.
Blant de videregående skolene i Vest-Agder utmerket også Eilert Sundt videregående seg med bedriften Eilert Sundt Design UB som hadde det beste regnskapet. Vågsbygd videregående skole kunne skilte med bedriften Dm7 B5 UB som beste kulturbedrift og Lista videregående skole med bedriften Pysjpyamas UB som hadde nest beste logo.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. mars 2007 | Skriv ut siden