-Lydløypa virker som et veldig spennende og artig opplegg. Det er flott at det nå er kommet til Kristiansand og Vest-Agder som et tilbud til både skoleelever og hele befolkningen – alle som har lyst enten vi er unge eller gamle. Takk til Rikskonsertene og komponist Christian Eggen, Tono, fylkeskommunen og Agder Naturmuseum og botaniske hage– og andre som har medvirket for godt samarbeid og for at vi får oppleve lydløypa her hos oss, sa fylkesordfører Thore Westermoen da han i dag åpnet den interaktive nyskapningen ved Gimle Gård.

Flere tilhørere var til stede på åpningsarrangementet som ble fortatt utenfor Agder Naturmuseum
Lydløypa Fylkesordfører Thore westermoen studerer antikk musikkmaskin
Fylkesordfører Thore Westermoen studerer antikk musikkmaskin sammen med et interessert publikum
og botaniske hage mens barn fra grunnskolen beveget seg rundt lydinstallasjonene utendørs. Lirekassebevarer Trygve Kile fra Mandal var med å muntre opp åpningssekvensen med liflig lirekassemusikk. Fem mekaniske musikkmaskiner fra hans samling som Vest-Agder fylkeskommune har overtatt for fremtidig bevaring og formidling er med å supplere lydløypa.
Lydløypa er en interaktiv lydinstallasjon laget av komponist Christian Eggen på oppdrag fra Tono. I Lydløypa kan en lytte til og leke med ulike lydbilder. Det kan være som å spasere tvers gjennom et orkester. Plutselig oppdager en lyd fra flere ugler som synes å synge norske sanger i kor. I en annen setting blir en hensatt til New York og lyder fra en av avenyene. Lydløypa skifter stadig drakt og kan klinge som en katedral, en sydhavsstrand eller som en T-banevogn. Lydløypa har tidligere vært arrangert på blant annet Ringve museum i Trøndelag, Maihaugen på Lillehammer og i Frognerparken i Oslo.
Fylkeskommunen har laget et besøksopplegg med busstransport for vel 4000 grunnskolelever i distriktet. Ellers er det program for besøkende hele døgnet med ulike lydopplegg. Lydløypa er åpen i april, mai og juni.
Lydløypa publikum lytter til komposisjonene fra høytalere i trærne
Publikum lytter til komposisjonene fra høytalere i trærne

av Torkelsen, Jan H., publisert 23. april 2007 | Skriv ut siden