Det var på tirsdag Stortingets kommunalkomité la frem sin innstilling om den såkalte forvaltningsreformen. Der åpnes det for at dagens 19 fylkeskommuner kan komme til å bli beholdt, stikk i strid med hva store deler av Arbeiderpartiet går inn for. Flere fylkespolitikere i partiet vil ha omkamp om regionmeldingen. De krever at fylkeskommunene blir slått sammen til større regioner.
-Norge bør regionaliseres til færre, større og sterkere regioner. Det bør maksimalt bli snakk om sju til ti regioner, sa fylkesordfører Tore Sandvik i Sør-Trøndelag fra talerstolen på landsmøtet i Arbeiderpartiet. Han frykter at fylkeskommunene forblir svake og at hele regionreformen ender med et mageplask, i følge VG tidligere i uken.
Statsminister og partileder Jens Stoltenberg har på sin side uttalt at regionreformen er ferdigbehandlet i regjeringen og at han derfor ikke ser noen mulighet for å gjøre noe med kompromisset, selv om landsmøtet i Arbeiderpartiet skulle gå inn for det.
-Regionreforma ser ut til å bli en flopp. Arbeidarpartiet synest det er greid å ha makta samla i Oslo, skriver Bergens Tidende som gir honnør til SVs Rolf Reikvam, som refser sin egen regjering for lunken holdning til hele reformen. Han kaller det en utvannet modell, der tanken om et mer politisert Norge er forlatt. -Han har tatt poenget, skriver avisen.
Flere andre medier bruker ulike karakteristikker. ”Hjelpelaus innstilling”, skriver Firda. ”Politisk pingleri” er betegnelsen i Dagningen. ”Regionreformen blir berget som fødte en mus” skriver Harstad Tidende. ”Regioner uten oppgaver” skriver Oppland Arbeiderblad, mens BT konkluderer slik: ”Kollaps for regiontanken”
Regionmeldingen skal opp for Stortinget 10. mai.av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)