Det er blant annet oppnådd enighet om at det bare er nye skoler som driver sin virksomhet på et særskilt grunnlag som kan godkjennes med rett til statstilskudd etter privatskoleloven. Dette er for eksempel skoler som driver på religiøst grunnlag, etter en anerkjent pedagogisk retning eller er en sertifisert internasjonal skole. Det er også oppnådd enighet om det ikke lenger skal foreligge en rett til godkjenning etter loven, men at det ved godkjenning av nye skoler og driftsendringer kan være relevant å legge vekt på hensynet til den offentlige skolestrukturen, behovet for skolen og seriøsitet.
Kunnskapsministeren har underveis i lovarbeidet lagt stor vekt på å fremme et lovforslag som kan samle bred politisk enighet. - Jeg er glad for at vi har oppnådd enighet med KrF om ny privatskolelov. Dette var viktig for både regjeringen og skolene. Vi har nå fått en lov som kan stå over valg, sier Djupedal. 
Stortinget vil debattere forslaget til ny privatskolelov 7. juni. 

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. mai 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer