Europakontoret skal
  • være lenke til det europeiske markedet for næringslivet på Agder
  • gi tilgang til økte faglige og økonomiske ressurser fra EU
  • heve regionens kompetanse om EU og EØS
  • og være Agder sitt ”kontaktpunkt” i Europa
Disse målsettingene fikk Brunborg med seg, fra eierne av kontoret: fylkeskommunene Vest- og Aust-Agder, kommunene Arendal og Kristiansand og Agderrådet (som omfatter alle kommuner på Sørlandet).

I det siste har Brunborg under sine opphold på Sørlandet satset mest på møte med det offentlige. Hun har reist rundt i kommunene for å oppfordre de til å bruke sitt eget kontor i Sørlandets europakontorABrussel mer. Sørlandets Europakontor organiserer studiedager i Brussel for at det offentlige kan lære mer om EU og EØS. Ikke minst skal kommuneansatte og politikere også bli kjent med EFTA og ESA, for at disse ikke lenger "bare er fire eller tre bokstaver" en leser i avisa.
Verden blir stadig mer "global". Da er det viktig at selv den minste norske innlandskommunen satser på internasjonalt arbeid, oppfordrer Brunborg. Hun mener at det må tilsettes folk som jobber med internasjonale spørsmål på heltid. Dette viktige arbeidet kan ikke bare være en av mange oppgaver til kommunens næringssjef. Internasjonalt arbeid kan gjøre kommunen til en mer tiltrekkende arbeidsplass. Og den "minste norske innlandskommunen" kan blant annet se hvordan andre europeiske kommuner jobber med de samme utfordringene.

Når en spør Brunborg hva som kjennetegner Sørlandet trekker hun frem at "næringslivet på Sørlandet er en godt bevart hemmelighet". Alle tenker på sol, sommer og dyreparken, men regionen har så mye mer å by på. Brunborg mener at Sørlandet er for beskjedent og at landsdelen ikke markedsfører seg godt nok. Hun oppfordrer Sørlandet til å være litt mer stolte. For "Sørlandet er så mye mer enn Danmarksferje og turisme", sier hun.

Nettsidene til Sørlandkontoret

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. mai 2007 | Skriv ut siden