Fylkesordfører Thore Westermoen roste i går Flekkefjord kulturskole da han åpnet utstillingen Les Funambules (Linedansere) som et ledd i en pågående ”Smaaby 07 festival”. -Skolen har et omfattende tilbud og utvikler tydeligvis mange talenter. Det er flott at kulturskolen tar mål av seg til også å arbeide internasjonalt, gjennom EU-prosjekt og med utstillingen som presenteres her. Jeg ønsker lykke til med oppfølgingen på dette området, sa fylkesordføreren.

I perioden 8. til 16. juni gjennomfører arrangeres forsommerens store folkefest I flekkefjord under navne Smaaby 07. I åtte dager feirer innbyggerne gleden ved å bo i den flotte byen lengst vest i Vest-Agder. Les Funambules (Linedansere) er en fotoutstilling av den franske fotografen Carl Cordonnier, utstillingen blir å se i byrommet i Flekkefjord under småbyfestivalen og frem til 24.06. Flere av byens fasader er prydet med hans fotografier fra utstillingen Les Funambules  til glede for byens innbyggere og til ettertanke og inspirasjon.
Kunstfotografen Carl Cordonnier har en spennende bakgrunn som både forfatter og journalist. Han har blant annet fulgt Leger uten grenser i mange år i Afrika, Midt-østen og Asia. I sin kunst tar han opp temaer som aldring, helse, stedsutvikling og ungdommens fremtid. Cordonnier er prisbelønnet for sine arbeider og tekster.
Høsten 2006 var Flekkefjord kulturskole med på den internasjonale teaterfestivalen "Planetado"Smaaby 07 logo i Lille, Frankrike. Under forberedelsen av turen til Frankrike, fikk ungdommene besøk av den franske fotografen Carl Cordonnier. Han dokumenterer livet til ungdommer, som driver med kunstneriske aktiviteter, med fotografier som uttrykksmiddel. Cordonnier brukte tre dager i september til å portrettere våre ungdommer. Resultatet ble en utstilling i Lille. Det spesielle med utstillingene, er at fotografen utnytter ikke bare "vanlige" utstillingsrom, men presenterer en del bilder utendørs i stort format. Han "kler opp" hele husvegger med bilder, gjerne med bilder i serie som viser bevegelse. Resultatet er en uvanlig måte å oppleve bilder på.
Utstillingen i Flekkefjord er et utvalg av bilder fra de forskjellige utstillingene i Lille. Den vil henge på flere av byens fasader.
-Det er flott at ungdom fra Flekkefjord blir vist frem for verden. Vi ønsker å være en internasjonalt orientert landsdel. Vi vil fremstå som åpne – tolerante – opptatte av verden. Derfor støtter fylkeskommunen utstillingen med 50.000 kroner, sa fylkesordfører Thore Westermoen.
Les mer om Smaaby 07 på www.smaaby.no
 

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. juni 2007 | Skriv ut siden