Hordalendingene står nå alene igjen med drømmen om en vestlandsregion med Bergen som den naturlige hovedstaden. Tanken om en vestlandsregion smuldrer opp ettersom det nå ser ut til at verken Rogaland eller Sogn og Fjordane vil være med.  Fylkesutvalgene i de to fylkene har vendt tommelen ned. - Det ser ikke lyst ut. Men hvem vet. Det kan fremdeles skje et under, sukker fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg i Hordaland i følge Bergens Tidende. Hun har arbeidet for mange år med regionstanken til at hun vil gi opp nå.

Saken skal opp i fylkestingene igjen etter valget til høsten. Hun tror at de nyvalgte politikerne vil være mer fremsynte og se hvor bakstreversk det er å sitte på hver sin tue og kjempe for hvert sitt fylke. - Jeg tror at så vel fylkespolitikerne i Rogaland som i Sogn og Fjordane vil innse at fremtiden ligger i en stor vestlandsregion. Det er den eneste måten vi på Vestlandet vil være sterke nok for å hevde oss i de internasjonale kunnskaps- og teknologimiljøene, sier fylkesordføreren.

av admin, publisert 7. juni 2007 | Skriv ut siden