I en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet går det frem at mangfoldet i språkopplæringen vil stå sentralt i meldingen. Den vil blant annet ta for seg opplæring i norsk, samisk, tegnspråk, minoritetsspråk og fremmedspråk.
 – En sentral oppgave er å legge til rette for at alle utvikler gode ferdigheter i norsk, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal. – Minoritetsspråklige må gis ekstra oppmerksomhet, særlig de som kommer til Norge som tenåringer eller voksne. Vi trenger også en samlet strategi for nynorsk i opplæringen. En annen viktig oppgave er å forberede for deltakelse i et internasjonalt og flerkulturelt samfunn hvor flerspråklig kompetanse blir viktig. Etter innføringen av Kunnskapsløftet velger stadig flere elever språkfag på ungdomsskolen, men jeg er bekymret over at elevene ser ut til å velge bort språk i videregående opplæring, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.
Kunnskapsdepartementets stortingsmelding om språkopplæring vil bli fremmet i 2007.

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. juni 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Tungefoss
  av jto, 09.10.19

  Byremo videregående skole får midler til utvendig øvingsområde på Tungefoss

  Les mer
 • Y-valg 2019
  av jto, 08.10.19

  Velkommen til Yvalg 2019

  Les mer
 • Mandal Vgs
  av jto, 08.10.19

  Ombygging av avdeling for hverdagslivstrening på Mandal videregående skole blir avklart i økonomiplanen

  Les mer