Stavanger Aftenblad skriver at det at Ap og Sp stemte for en vestlandsregion bestående av Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane og det at Frp, Høyre og SV stemte i mot i gårsdagens fylkesutvalg, ikke var noen overraskelse. Spenningen var knyttet til hva KrF og Venstre ville lande på.
Ellen Solheim som er gruppeleder for i KrFs fylkestingsgruppe og hennes partikollega på Stortinget, Bjørg Tørresdal, har lenge markert seg som tilhengere av større og sterkere regioner. KrF-erene er nå imidlertid blitt lunkne til samarbeid med Bergen og Hordaland:
- Det er ikke til å stikka under en stol at det som har skjedd i nevrokirurgisaken, har vært avgjørende for flere av våre folk. Som en prøvestein på vestlandssamarbeidet kan vi ikke si det har vært noen suksess, sa Solheim i fylkesutvalget, i følge avisen. Hun argumenterte med at Rogaland er stort nok alene.
- Jeg har vært forkjemper for en stor region. Ut fra ting som har skjedd den siste tiden, har det blitt enda verre å overbevise de andre i partiet om det. Jeg ser derfor ikke bort fra at Venstre i fylkestinget kommer til å enda med at Rogaland er stort nok, sa Venstres Jarle Braut.
Med Frp, Høyre, SV, KrF og Venstre er det altså et klart flertall mot at Rogaland skal inngå i en større vestlandsregion. Dermed er Hordaland det eneste vestlandsfylket som vil ha en slik region.

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. juni 2007 | Skriv ut siden