Selv om 80 prosent av de spurte mener at det er hjemmet som har hovedansvaret for å lære barna om trafikk, er det bare 40 prosent som har gjennomført en praktisk øvelse i trafikken med barna sine. I undersøkelsen kommer det frem at 40 prosent av de voksne bekymrer seg ganske eller svært ofte for banas sikkerhet i trafikken. Halvparten frykter at barnet ikke kan trafikkreglene.
Barn lærer lite om trafikk når de sitter i baksetet på en bil.  Derfor er det viktig at de får anledning til å gå.  Hvis forholdene ikke tillater det, så kan det etableres følgeordninger der de voksne kan bytte på å følge barna. 
Trygg Trafikk kan hjelpe foreldrene med trafikkopplæringen.  Trygg Trafikk har to trafikklubber der målet er å hjelpe barn til å bli sikre og ansvarlige trafikanter.  Innholdet bygger på samhandling mellom voksne og barn – på å lese, lytte og snakke sammen og øve i trafikken.
Mer info www.tryggtrafikk.no  

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. august 2007 | Skriv ut siden