Det var mange mennesker til stede da fylkesordfører Thore Westermoen i helgen åpnet Edda Holmesland Snapruds utstilling i Eddas Låve i Holum i Mandal. Den kjente kunstneren har hatt eget atelier og visningsrom på Holmesland i Holum siden 1988. Hun har også eget atelier i Spania. -Edda kommuniserer godt med publikum. Derfor blir hennes arbeider verdsatt og likt av alle. Jeg er veldig stolt av deg, sa fylkesordføreren da han åpnet utstillingen som pågår frem til 26. august.

Edda Holmesland Snaprud  har deltatt på Sørlandsutstillingen og et flertall andre kollektivutstillinger i inn- og utland.  Hun har gjort ett førtitalls separatutstillinger i Sverige, Tyskland og Norge og har mange store arbeider i offentlige miljöer i Sverige og i Norge. Hun deltok på utsmykning og utstilling under OL 1994 på Lillehammer.
Westermoen karakteriserte hennes produksjon og krativitet som imponerende og roste henne for spennende allsidighet
-Kunst beriker livet til den enkelte av oss. Dessuten er kunst og annen kultur med på å styrke vår landsdel - gjør den interessant, styrker attraktiviteten, fremmer kreativiteten. Derfor er kultur et satsingsområde i politikken - og mye mer penger enn før bevilges til musikk, teater og andre kulturaktiviteter – og ikke minst til å bygge nye arenaer og scener for å gi kulturen bedre vilkår.
-Jeg er ingen kunstskjønner, men har glede av å gå på utstillinger Etter hvert som jeg blir eldre er jeg blitt mer opptatt av kunst og kulturytringer – og det å ha skjønnhet rundt oss både hjemme og i det offentlige rom. Det er egentlig ikke nødvendig å forstå alt. Musikk nyter vi vanligvis uten å skulle forklare det eller forstå den. Hvorfor ikke gjøre det samme med bildekunst, en gang i blant? Hvorfor prøve å forstå alt? Alt må ikke analyseres. Noe kan bare nytes. Bare oppleves, sa Westermoen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. august 2007 | Skriv ut siden