Årets naturlosprogram fortsetter utover høsten med tilbud om flere forskjellige lærerike natur- og kulturvandringer i friluft. På vandringene blir en med en naturlos som ønsker å øke forståelsen for hvordan mennesket har brukt og påvirket naturen gjennom historien og i våre dager. Deltakelsen er stort sett gratis.. Naturlos-opplegget har eksistert i flere år og det har fått en svært god oppslutning både av deltakere på arrangementene og fra initiativtakere til nye arrangementer. På søndag kan en delta på fire arrangementer på ulike steder i fylket

Tur Kalvstøl - Heddan gard
Bli med på en vandretur fra Kalvstøl, innom Audalsstøl, videre til Heddan gard i Hægebostad, der det er mat å få kjøpt.
Turlengde: Turen er 8-9 kilometer lang og går på vei og sti, i et lett fint terreng.
Område: Kvinesdal og Hægebostad kommune Møtested: Promenaden, Liknes Tidspunkt: kl. 10.00 – Buss frå Promenaden – Kalvstøl, Heddan gard – Promenaden. Ta med busspenger. Naturlos: Frå Kvinesdal Historielag Arrangør: Kvinesdal Historielag
Tlf.: 38 35 51 65 / 38 35 47 54
Matauk – Ogge
I naturen finnes ingredienser til de lekreste matfat. Her får du muligheten til å lære om sopp. Du får tips om enkle kjennetegn og smakfull tilberedning. Etter cirka 5 kilometer vandretur på jakt etter sopp, blir det muligheter for å fiske i Ogge.
Møtested: Sandviga ved Ogge som ligger ca 500 meter øst for Oggevatn stasjon. Tidspunkt: kl. 11.00 Naturlos: Stein Vidar Eikhom, Midt-Agder Friluftsråd Arrangør: Midt-Agder Friluftsråd
Tlf.: 38 07 51 73 / 90 72 41 74 Mer info på www.midt-agderfriluft.no
”Heksa Barbro fra Poddeloptet”
I desember 1667 ble Barbro Osmundsdotter Poddeloptet brent som heks i Farsund. Bli med på tur til hjemstedet hennes og  hør den spennende historien om en av de siste heksene som ble brent på bålet.
Turlengde: ca 6 kilometer på vei og sti. Område: Herad, Farsund kommune
Møtested: Rasteplass på Opofte langs E39, Kvinesdal kommune.
Tidspunkt: kl. 13.00 Naturlos: Jan Aase med flere Arrangør: Vest-Agder-museet Lista og Lister Friluftsråd
Tlf.: 41 62 50 10
”Kjærlighetshaven” Hammerøy - Svinør
Først omvisning på Svinør så konsert i ”Kjærlighetshaven” på Hammerøy med blant andre Anne Ingrid Fugletveit. ”Kjærlighetshaven” og området rundt er nå blitt ryddet og innlemmet i Skjærgårdsparken.
Turlengde: Turen er familievennlig og er en omvisning på stedet. Område: Svinør – Hammerøy, Lindesnes Møtested: Åvik. Parkering blir anvist Tidspunkt: kl. 13.00 Pris: kr. 50,- inkl. båtskyss og konsert Naturlos: Rektor Emil Otto Syvertsen Arrangør: Lindesnes Historielag
Tlf.: 38 25 96 98
Naturlos-ordningen koordineres av: Kristiansand og Opplands Turistforening, Midt-Agder Friluftsråd, Skogselskapet i Vest-Agder, Friluftsrådet Region Mandal og Lister Friluftsråd. Utover Vest-Agder fylkeskommune ytes det også økonomisk støtte fra Aust-Agder fylkeskommune, Fylkesmannen i Vest-Agder og Kristiansand kommune
Resten av programmet for høsten finner en på www.naturlos.no

av Torkelsen, Jan H., publisert 31. august 2007 | Skriv ut siden