Alle offentleg innkjøp av kontorutstyr skal følge strenge krav om energieffektivitet, leser vi på hjemmesiden til Kommunenes Sentralforbund. Med en ny EU-forordning blir energieffektivitet for første gang et bindende kriterium for offentleg innkjøp.

Målet er å spare både miljøet og skattepenger. Det siste fordi energisparing også er billigere. Videre forventer en at forordninga fremmer etterspørselen og dermed markedsadelen for energieffektivt utstyr.

Forordninga krever at kontorutstyret som myndighetene kjøper følger som et minimum kriterier for energieffektivitet definert i ENERGY STAR programmet. Dette programmet er ein del av EU sin strategi for bedre energiforvaltning i kampen mot klimaforandringene.

Etter at Europaparlamentet vedtok forordninga tidligere denne måneden, skal Rådet slutte seg til teksten seinere i juli. Når loven er gått gjennom EØS-prosedyren, vil forordninga også gjelde i Norge.

av Peersen, Tor, publisert 1. august 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer