Alle offentleg innkjøp av kontorutstyr skal følge strenge krav om energieffektivitet, leser vi på hjemmesiden til Kommunenes Sentralforbund. Med en ny EU-forordning blir energieffektivitet for første gang et bindende kriterium for offentleg innkjøp.

Målet er å spare både miljøet og skattepenger. Det siste fordi energisparing også er billigere. Videre forventer en at forordninga fremmer etterspørselen og dermed markedsadelen for energieffektivt utstyr.

Forordninga krever at kontorutstyret som myndighetene kjøper følger som et minimum kriterier for energieffektivitet definert i ENERGY STAR programmet. Dette programmet er ein del av EU sin strategi for bedre energiforvaltning i kampen mot klimaforandringene.

Etter at Europaparlamentet vedtok forordninga tidligere denne måneden, skal Rådet slutte seg til teksten seinere i juli. Når loven er gått gjennom EØS-prosedyren, vil forordninga også gjelde i Norge.

av Peersen, Tor, publisert 1. august 2007 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer