Norske forbrukere går en fristende fremtid i møte, skal vi dømme ut fra lærlingkonkurransen i norgesmesterskapet i kjøtt, som gikk av stabelen under matfestivalen i Ålesund i går. Sju lærlinger fra hver sin kant av landet hadde møtt frem for å måle krefter i grovstykking, finstykking og presentasjon av hver sin ferskvaredisk. Etter mer enn tre timers hard innsats kunne en fornøyd kristiansander Lene Lindland (til høyre på bildet) innta toppen av pallen med Nina Klungland fra Søgne ved siden av seg som nummer to.

–Jeg er helt skjelven. Dette var kjempegøy. Dette er rett og slett en fantastisk dag for meg.
Lene Lindland
En fornøyd gullvinner Lene Lindland foran sine prestasjoner
Det er ikke hver dag man blir norgesmester, strålte Lene Lindland, som er ansatt som butikkslakterlærling ved Meny på Oslo City.  Hun kommer opprinnelig fra Kristiansand.
– I dag kan vi vel si at forhåndsfavoritten vant. Lene har masse personlighet og masse kunnskap. Hun er rett og slett knallflink. Hun lagde mange delikate retter, var utrolig ryddig og nøyaktig, og ikke minst sjarmerte hun fletta av alle dommerne da det kom til presentasjon, sier hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt.
Han var også svært imponert over årets sølvvinner, som er tidenes yngste deltager i konkurransen. -Nina imponerte stort. Det at en lærling som ikke engang er ferdig på skolen går hen og tar medalje er nesten sensasjonelt. Hun leverte sterkt, var tidlig ferdig og så ut som hun hadde full kontroll, sier Teigen.
Norgesmesterskapet gikk av stabelen for 12. året på rad, og var i år for første gang flyttet til kaia der resten av Matfestivalen holder hus. Dette bidro til at mange nysgjerrige publikummere fikk et innblikk i mesterskapet, noe arrangørene var svært fornøyde med.

av Torkelsen, Jan H., publisert 31. august 2007 | Skriv ut siden